Torskrygg med njutningsbar fisksås

Torskrygg med njutningsbar fisksås
Foto: TV4

Serveras med kokt potatis och tomatconcassé.

Dryck
Testa en norsk klassiker och servera en Bordeaux, lätt kyld; 3958 Château de Seguin. Den kommer att matcha tomatconcassén.

Gerd och Jonnys recept

Päronbubbel med tilltugg


Förrättstallrik med lax


Apelsinsoppa med vaniljglass



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 februari 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
8

Du behöver

  • 8 st torskryggsfiléer

Tomatconcassé

  • 1 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, små
  • 1 burk krossade tomater, ekologiska
  • 1 msk strösocker
  • salt och vitpeppar efter behag
  • eventuellt en knivsudd kryddnejlika

Fisksås

  • 1 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, små, hackade
  • 2,5 dl fiskbuljong från tärning
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och nymalen vitpeppar efter egen smak

Till servering

  • nykokt potatis

Gör så här

  1. Fisken
    Sjuds i vatten i låg värme ca 10 min, fisken ska vara ogenomskinlig.
  2. Salta och peppra efter smak.
  3. Tomatconcassé
    Blanda alla ingredienser i mixer eller matberedare och kör en mycket kort stund.
  4. Koka ihop ca 10 min. Låt svalna.
  5. Fisksås
    Blanda ingredienserna och låt koka upp till en njutningsbar sås till torsken.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept