Fyllda lunchbullar

Fyllda lunchbullar
Foto: TV4

Nästan som en pirog är denna goda lunchbulle som bör ätas nygräddad med sallad. Är bullen fryst så kan den värmas i mikron.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3,5-4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 3 msk dill, hackad
  • 2 dl rester av kokt fisk eller skinka
  • 2 dl riven ost
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vatten. Arbeta in salt och mjöl till en smidig deg. Jäs i 30 minuter.
  2. Knåda degen och dela den. Kavla ut två plattor och sporra ut 6 rutor på varje platta.
  3. Blanda fyllningen. Fördela den på degrutorna. Vik hörnen mot varandra. Forma en rund bulle och lägg den med skarven ned på en plåt med bakpapper. Jäs i 20 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Frys de bullar som inte äts genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept