I samarbete med FELIX

Fyllda croissanter med skinka och västerbottenost

Felix Croissanter med ost - & västerbottenfyllning.
Foto: Köket.se
Från FELIX

De här croissanterna är både försvinnande goda och superenkla att göra. Och innehållet kan man byta ut i all oändlighet, just detta med västerbottenost passar perfekt till kräftskivan.

20 augusti 2016
Visa mer
20 m

Du behöver

  • 1 pkt smördeg (gärna de rektangelformade som räcker till fler croissanter)
  • 1 ägg
  • ca 4 påläggsskinka, hackade i mindre bitar
  • ca 2 dl västerbottenost

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut smördegen till tunna rektanglar. Ta hjälp av lite mjöl om smördegen fastnar.
  3. Pensla kanterna med vispat ägg.
  4. Placera skinka och ost längst ned vid den breda delen av smördegen. Rulla sedan smördegen upp mot den smala toppen. Pensla lite ägg över croissanten.
  5. Lägg croissanterna på en plåt med smörpapper och grädda i ca 5-10 minuter tills croissanterna är gyllene.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX