Fyllda ägghalvor till påsk

Fyllda ägghalvor till påsk
Foto: TV4

Fyllda ägghalvor är uppskattad och utmärkt buffémat till påsk. Här kommer en mager variant där majonnäsen är ersatt med mager kesella eller matlagningsyoghurt – ta vad du tycker är godast! Beräkna två ägghalvor per person om du har ett par olika sorters fyllningar.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • sallat

Fyllning

  • 4 msk kesella
  • 1 msk osötad senap
  • 1 krm chilipeppar

Till dekoration

  • skalade räkor, dillkvist
  • strimlor av pastrami, äppelklyfta
  • svart oliv, liten rädisa
  • rom, rödlök, svartpeppar
  • strimlor av lax, dillkvist

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten – är de rumsvarma är risken att de spricker minimal. Koka upp utan lock. Börja ta tid. Stora, liksom kalla, ägg behöver 9 minuter för att bli hårdkokta. För små rumsvarma ägg räcker det med 8 minuter.
  2. Spola de kokta äggen i kallt vatten. Skala och skär i halvor. Skölj kniven i kallt vatten mellan varje ägg så får du fina ägghalvor.
  3. Peta ut ägggulan. Mosa ihop den med kesella, senap och chilipeppar. Lägg tillbaka fyllningen i ägghalvorna. Dekorera med någon extra fyllning.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept