Fylld schweizerschnitzel

Fylld schweizerschnitzel
Foto: TV4

En klassiker som blir så god av blandningen kött, skinka och ost – och den mättar. Det räcker att servera en grönsallad till den.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 tunna skivor skivor färsk skinka
  • 4 tunna skivor skivor parmaskinka
  • 4 skivor ost
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör, olja

Gör så här

  1. Banka ut köttet, lägg en skiva skinka och en skiva ost på fyra av schnitzlarna. Täck med de övriga.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar på tallrik och vänd schnitzlarna i detta.
  3. Vänd därefter i ägg och sist i ströbröd. Låt köttet vila 10- 15 min.
  4. Stek dem sakta klara i smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept