Fylld lammrulle med grillade grönsaker

Fylld lammrulle med grillade grönsaker
Foto: TV4

Av urbenad lammbringa lagas den här läckra rullen. Den får fin smaka av tomat och basilika och serveras med ugnsbakade grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg urbenad lammbringa
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 tomater
  • 250 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk basilika
  • Grönsaker:
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm krossad svartpeppar
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka tomaterna, ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Plocka av basilikabladen. Bred ut bringan och skär bort onödigt fett. Krydda bringan med salt och peppar. lägg på hackade tomater, spenat och basilika. Slå en snara runt rullens ena ände, för ner garnet en bit, slå en ny snara osv tills hela rullen har ringar av garn. Lägg lammrullen i en panna eller ugnssäker form och låt den stå i ugnen i ca 1 1/2 timme. Ta upp lammrullen och håll den varm.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Skär zucchini, aubergine och tomater i tunna skivor. Lägg dem omlott i oljad gratängform. Krydda mellan skivorna med salt och peppar och droppa över olivolja. Grädda i 10 minuter.
  3. Klipp bort garnet och skiva upp köttet. Servera med grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept