Fylld kycklingfilé på bädd av färsk spenat

Fylld kycklingfilé på bädd av färsk spenat
Foto: TV4

Det här är både en läcker varmrätt och en trevlig bufférätt. Receptet kan enkelt dubbleras. Serverar du som varmrätt smakar bulgur, polenta eller couscous bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • 200 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk gul lök
  • 1 tsk färsk oregano
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk färsk basilika
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar
  • 600 g färsk spenat
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala den gula löken och hacka 1 msk fint. Fräs den gyllengul i smör. Plocka bladen av kryddörterna och hacka fint. Blanda kalvfärs, ägg, örter och lök. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär en skåra längs med varje kycklingfilé, ganska djup, men så att den fortfarande håller ihop. Platta ut och banka ut. Fördela färsen över kycklingfiléerna. Rulla ihop som en rulltårta och bind med bindgarn eller fäst med tandpetare. Bryn rullarna i smör till vacker färg och efterstek i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt rullarna vila i aluminiumfolie.
  3. Fräs spenatbladen i olivolja och lägg upp på serveringsfat. Skär kycklingrullarna i skivor och fördela ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept