Fylld gratinerad kassler

Fylld gratinerad kassler
Foto: TV4

Kassler är populär och mager mat. Fyller man den blir den genast lite festligare. I det här receptet är det också viktigt med hur du placerar kasslern i formen för att portionerna ska bli vackra. Servera pressad potatis till.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g benfri kassler
  • 1,5 msk skånsk senap
  • 60 g keso
  • 0,5 tsk dragon
  • 4 skivor ananas (160 g)
  • 1 stor tomat
  • 20 g stark riven ost
  • 4-5 kokta potatisar, 400 g
  • strimlad paprika
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt på potatisen. Sätt ugnen på 250°. Skiva kasslern i 16 tunna skivor och lägg ut dem i en ugnssäker form, 3 och 3 i en cirkel.
  2. Lägg skivad tomat på ena kanten av kasslerskivorna och en ananasring på andra kanten. Smaksätt keso med senap och dragon och lägg en klick mitt på varje portion. Lägg de resterande 4 kasslerskivorna ovanpå lite på sned, som en "hatt". Strö på lite riven ost.
  3. Gratinera rätten mitt i ugnen 10-12 minuter tills osten smält lite och allt är genomhett. Pressa den nykokta potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja och bjud rätten direkt från ugnsformen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept