Variera söndagssteken med att fylla den med vitkål och paprika. Steken sköter sig själv i ugnen. Servera med kokt potatis.
Ingredienser
1 kg fläskkarré, med ben
4 tunna skivor rökt fläsk
1 röd paprika
3 vitkål, bladen
2 morötter
20 g rotselleri
1 gul lök
salt
vitpeppar
1,5 dl vitt vin
Du behöver också:
bindgarn
Gör så här
Värm ugnen till 150°. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär upp fläskkarrén utan att ta bort benet och bre ut den. Lägg skivor av rökt fläsk, paprika och vitkålsblad på karrén. Rulla ihop och bind med bomullsgarn.
Skala och skär morötterna och sellerin smått. Skala och hacka löken fint. Lägg rullen av kött i en smord ugnssäker form och lägg morot, selleri och lök runt omkring. Krydda med salt och peppar och häll på vinet.
Stek i ugnen i ca 1 timme. Innertemperaturen ska vara 75°. Låt köttet vila innan det skärs upp och serveras med grönsakerna från formen.