Fylld bakad potatis

Fylld bakad potatis
Foto: TV4

En fylld bakad potatis är bra åretruntmat. Den kan förberedas, den kan tas med på utflykten, den kan serveras på buffébordet eller till brunchen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 extra stora potatisar
  • 2-300 g bacon
  • 1 stor gul lök
  • 75 g smör
  • 1 knippa persilja
  • lite riven muskot
  • riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Borsta potatisarna rena och torka dem torra. Lägg dem på ugnsgallret och baka dem färdiga. Det tar 40-50 min beroende på storlek. Låt potatisarna svalna en aning.
  2. Skär sedan ett lock på ena långsidan och gröp försiktigt ur så mycket av inkråmet som går utan att den faller ihop. Lägg moset i en skål.
  3. Hacka lök och persilja fint.
  4. Klipp baconet i tunna strimlor. Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Bryn löken.
  5. Blanda alltsammans med potatismoset och smöret och smaka av med kryddorna. Fyll potatisarna med moset, strö på lite riven ost och ställ in dem i ugnen ca 10 min tills de är genomvarma och har fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept