Fruktsavarin

Fruktsavarin
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 150 g smör, mjukt
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 50 g hasselnötter, malda
  • 3 bittermandlar, malda
  • Fyllning:
  • 2 kiwi
  • 1 burk ananasringar
  • röda coctailbär
  • ca 1,5 dl fruktspad från burkarna
  • ev 2 msk god likör
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en kransform väl.
  2. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt smöret i små klickar och rör vidare. Blanda de torra ingredienserna och rör ned. Slå smeten i formen.
  3. Grädda klart mitt i ugnen ca 40 min. Vänd sen upp kakan så den lossnar.
  4. Värm fruktspadet och skeda över kakan. Låt den kallna i formen.
  5. Vänd upp kakan på fat. Vispa grädden och slå i mitten, garnera med frukt och bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept