Fruktsallad i citrongräslag

Fruktsallad i citrongräslag
Foto: TV4

Den här läckra desserten behöver marinera en timme i lagen, som först ska ha tid att kallna. Planera i god tid och du kan bjuda på en dessert som får gästerna att häpna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st mango
  • 0,5 st papaya
  • 0,5 st melon
  • 10 st vindruvor
  • 5 st jordgubbar
  • 1 st banan

Citrongräslag:

  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 st stjälkar citrongräs
  • 1 msk röd chili
  • 1 st lime
  • 2 msk färsk mynta

Till servering:

  • 2 dl kokosflingor
  • 4 st kulor vaniljglass

Gör så här

  1. Citrongräslag: Finhacka citrongräset samt kärna ur och hacka chilifrukten fint. Koka upp vatten, socker, citrongräs och chili i en kastrull. Sänk värmen och låt det sjuda någon minut. Ta av från värmen, låt svalna och kyl.
  2. Riv skalet på limen och hacka myntan fint. Blanda ner skal och mynta i lagen. Skär frukterna i bitar och marinera i lagen minst 1 timme.
  3. Rosta kokosflingorna i het panna. Rulla glasskulorna i kokosen. Servera desserten i djupa tallrikar med lite av lagen och toppa med kokosflingor och glass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept