Fruktkaka

Fruktkaka
Foto: TV4

Kakan mår bara bra av att ligga något dygn innan den serveras. Då hinner alla smaker utvecklas.

26 januari 2009
Visa mer
15
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 dl russin
  • 50 g fikon, hackade
  • 1 dl portvin
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 ägg, delade
  • ca 50 g hackade valnötter
  • 3,5 dl vetemjöl
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Lägg russin och fikon i en skål med vinet, låt dra 3-4 timmar.
  2. Värm ugnen till 175°. Smörj och brödströ en stor kakform. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggulorna en i sänder. Vänd ner frukt, vin och nötter och sist mjölet.
  3. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten. Slå smeten i formen och grädda på nedersta falsen cirka 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept