Fruktkaka

Fruktkaka
Foto: TV4

Kakan mår bara bra av att ligga något dygn innan den serveras. Då hinner alla smaker utvecklas.

26 januari 2009
Visa mer
15

Du behöver

  • 1 dl russin
  • 50 g fikon, hackade
  • 1 dl portvin
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 ägg, delade
  • ca 50 g hackade valnötter
  • 3,5 dl vetemjöl
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Lägg russin och fikon i en skål med vinet, låt dra 3-4 timmar.
  2. Värm ugnen till 175°. Smörj och brödströ en stor kakform. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggulorna en i sänder. Vänd ner frukt, vin och nötter och sist mjölet.
  3. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten. Slå smeten i formen och grädda på nedersta falsen cirka 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept