Fruktfylld kalkon

Fruktfylld kalkon
Foto: TV4

En hel kalkon på middagsbordet ser festligt ut och imponerar på gästerna. Baka gärna några potatisar i ugnen, samtidigt som du lagar kalkonen.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 minikalkon, ca 3 kg
  • salt och malen vitpeppar
  • paprikapulver
  • Fyllning:
  • 4 äpplen i bitar
  • 1 påse kärnfria katrinplommon

Till stekning:

  • 1 bit rotselleri
  • 1 morot
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2-3 dl grädde
  • smör att pensla med

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda fågeln runtom och inuti. Fyll den med frukten i bitar.
  2. Tärna rotselleri, morot och lök. Lägg kalkonen i en långpanna. Pensla den med smält matfett och lägg rotsakerna runtom.
  3. Slå i buljong och stek 1 1/2 - 2 timmar, tills köttsaften är genomskinlig. Vänd fågeln varje halvtimme och pensla. Sila skyn, späd med grädde och koka ihop såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept