I samarbete med ViktVäktarna

Fröknäcke

60 m + 8 h
30 bitar
Fröknäcke
Foto: ViktVäktarna
60 m + 8 h
30 bitar

Du behöver

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  2. Häll på vatten och olja. Rör till en jämn smet. Låt vila övertäckt i kylen ca 8 timmar eller över natten.
  3. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Ta ut plåten och skär ut 30 bitar. Sänk värmen i ugnen till 150 grader och grädda ytterligare ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna