I samarbete med ViktVäktarna

Fröknäcke

60 m + 8 h
30 bitar
Fröknäcke
Foto: ViktVäktarna
60 m + 8 h
30 bitar

Du behöver

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  2. Häll på vatten och olja. Rör till en jämn smet. Låt vila övertäckt i kylen ca 8 timmar eller över natten.
  3. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Ta ut plåten och skär ut 30 bitar. Sänk värmen i ugnen till 150 grader och grädda ytterligare ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna