Frittata med falukorv

Frittata med falukorv

14 ingredienser

30 min

En enkel och mättande frittata med falukorv och potatis. Perfekt om ni är många som ska äta, och till och med ännu godare i matlådan dagen efter.

Lithells tipsar!
Lithells falukorv produktbild

Lithells tipsar!

En mild och lättrökt middagsfavorit gjord enligt svensk tradition på en blandning av gris- och nötkött.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 Lithells falukorv (á 800 g)
  • 4-5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl parmesanost, riven
  • små tomater i olika färger
  • persilja
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Sallad

  • tomat, gurka, gröna blad
  • citronsaft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala potatisen, dela i bitar och koka försiktigt i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
  3. Skala och strimla löken, dela tomaterna och skär korven i halvmånar.
  4. Stek korv och lök i smör i en stekpanna. Använd en ugnstålig stekpanna (även handtaget), gärna 23 cm i diameter.
  5. Vispa ägg och mjölk, vänd ner den rivna osten och en del hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta ut några korvskivor ur stekpannan och lägg åt sidan, dem ska vi använda till serveringen.
  7. Tillsätt potatisen i stekpannan och häll över äggblandningen. Se till att äggstanningen rinner ner mellan all korv och potatis, stek på medelvärme.
  8. När äggstanningen börjar stelna, placera tomater med snittytan uppåt och resterande korvskivorna, ställ in stekpannan i ugnen tills frittatan har stelnat helt och fått fin färg, cirka 10 minuter.
  9. Medan frittatan tillagas i ugnen, fixa grönsakerna till salladen. Toppa med lite citron, salt och peppar.
TIPS!
Fler tips!
Blodpudding med palsternacka och äpple Lithells

Fler tips!

Här hittar du fler goda vardagsrätter.

Läs mer