Friterade fishcakes med rotfrukter och persiljesås

Friterade fishcakes med rotfrukter och persiljesås
Foto: TV4

Koka fisk till middagen och laga dubbelt upp. Då kan du laga jätteläckra fishcakes dagen därpå. Kokt kall potatis ska också vara med.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g kokt fisk
  • 4-5 kokta potatisar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl ströbröd
  • olja till fritering
  • Grönsaker:
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 50 g selleri

Persiljesås:

  • 1 knippa persilja
  • 4 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Dela fisken i små bitar. Mosa potatisen. Hacka persiljan. Blanda fisk och potatis med persilja, pressad citron och ägg. Krydda med salt, peppar och kajenn. Blanda samman allt väl. Forma 6 biffar. Vänd dem försiktigt i ägg, sedan i ströbröd. Fritera dem i olja i en stekpanna, ca 1 minut per sida.
  2. Skala och skär morot, selleri och palsternacka i runda bitar. Koka dem och spola med kallt vatten.
  3. Nyp stjälkarna av persiljan. Mixa persilja, smör, vitlök och 1 dl av buljongen. Koka upp resterande buljong och vispa ner i såsen precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept