Friterad wienerschnitzel

ca 30 m
4
Wienerschnitzel
Foto: TV4

Detta är en av de kulinariska paradrätterna från det österrikiska köket! Enligt högtidlig sed ska den serveras i en linneservett alldeles nyfriterad. 

Tips! Vitkålssallad smaksatt med kummin, stekt potatis och citronklyftor hör till denna mäktiga rätt.

26 januari 2009
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 600 g kalvinnanlår (4 skivor)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • matolja
  • 4 klyftor citron, till servering

Gör så här

  1. Banka ut köttet till ca 2 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och ströbrödet på varsin flat tallrik. Vänd schnitzlarna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.
  3. Hetta upp så mycket olja i en stekpanna att det går ett par cm upp på kanten. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Det tar ca 1 minut på varje sida. Då får de den rätta blåsigheten.
  4. Servera dem alldeles nystekta med en klyfta citron och gärna råstekt potatis och lite vitkålssallad
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept