Friterad mandelkyckling med korianderris

Friterad mandelkyckling med korianderris
Foto: TV4

Kyckling och mandel är två smaker som passar bra ihop. Här har vi friterat kycklingfilé som serveras med ett ris som kryddats med färsk koriander.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2 dl flagad mandel
  • salt och malen vitpeppar
  • olja att fritera i

Korianderris:

  • 4 portioner kokt ris
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering:

  • kokta morotsstavar
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången. Skaka påsen så att bitarna täcks med mjölblandningen. Doppa varje kycklingbit i de uppvispade äggulorna och därefter i flagad mandel.
  2. Du behöver inte äga en fritös för att fritera, det går bra i en panna med rejäla kanter. Slå ca 3 cm olja i pannan och hetta upp försiktigt. Lägg i kycklingbitarna när oljan är het, sänk värmen och låt bitarna långsamt bli bruna. Vänd dem en gång. Beroende på storlek behöver bitarna friteras sammanlagt 5-8 minuter. Låt dem vila på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar. Hacka den färska koriandern och rör ner i riset före servering. Servera kycklingen och riset med kokta morotsstavar och dekorera med bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept