Friterad kyckling med små majspannkakor och bacon

Friterad kyckling med små majspannkakor och bacon
Foto: TV4

Den dubbla paneringen ger kycklingen ett extra frasigt skal.

14 augusti 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 kg kycklingdelar
  • 2,33 dl kaffegrädde
  • 4,75 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • majsolja till fitering

Majsplättar:

  • 2 tsk jäst
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl majskorn
  • 4 tsk olja

Till servering:

  • 140 g skivat bacon

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitarna i en form, häll över grädde och ställ kallt i 20 minuter. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången och skaka påsen så att bitarna täcks med mjölblandningen. Doppa varje kycklingbit i grädden från formen och därefter i mjölet igen.
  2. Majsplättar: Lös upp jästen i lite mjölk. Vispa ihop med resten av mjölken, mjölsorterna, salt och socker. Låt jäsa ca 30 minuter. Blanda med de uppvispade äggen, de väl avrunna majskornen och oljan. Stek lagom stora plättar i plättjärn.
  3. Hetta upp oljan försiktigt. Lägg i kycklingbitarna med skinnsidan nedåt när oljan är het. Sänk värmen och låt bitarna långsamt bli bruna. Vänd dem en gång. Fortsätt kokningen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och hård. Låt bitarna rinna av på hushållspapper och lägg dem på ett varmt serveringsfat. Stek baconskivorna och servera med kycklingen och majsplättarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept