Frikadeller med vitkål

Frikadeller med vitkål
Foto: TV4

Frikadeller är gott både som varmrätt och att lägga i en soppa, t.ex. grönkålssoppa. Vill du göra många och frysa kan du lägga dem direkt från frysen och värma dem medan soppan kokar klart.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kalv- eller fläskfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 3 msk hackad persilja
  • 5 dl buljong
  • 4 kryddpepparkorn
  • 0,5 vitkålshuvud
  • 1 klyfta rotselleri

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar och ägg. Låt ströbrödet svälla i mjölken 5 minuter och blanda därefter samman färsen med citron och persilja. Provstek eller koka gärna en liten klick för att kolla kryddningen.
  2. Rulla små köttbullar och lägg dem på bakpapper. Koka dem i omgångar i buljongen med kryddpepparkornen, ca 5-7 minuter. Håll dem varma.
  3. Strimla kål och rotselleri. Sila buljongen och koka kål och rotselleri i den. Servera tillsammans med frikadellerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept