Krispig sallad med grönkål och äpple

Krispig sallad med grönkål och äpple
Foto: Magnus Skoglöf

Du behöver

  • 6 st stjälkar grönkål
  • 2 st äpplen, gärna Ingrid Marie, i tunna klyftor
  • 1 st apelsin, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk flytande honung
  • Salt, efter smak
  • Nymald vitpeppar, efter smak
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk russin

Gör så här

  1. Koka grönkålen i lätt saltat vatten i 2–3 minuter.
  2. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av.
  3. Blanda apelsinskal, -saft och honung.
  4. Salta och peppra.
  5. Vispa ner oljan och vänd ner grönkål, russin och äpple.
  6. Låt salladen marinera någon timme i kylskåp före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept