Vitlökssoppa

30 min
4
Vitlökssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Vitlökssoppa är en härligt smakrik och matig soppa. Den fungerar både som huvudrätt för 4 personer och som förrätt för 6-8 personer. Servera med ett gott vitt bröd till.

15 december 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 hela vitlökar
  • olivolja att steka i
  • 2 st köttbuljongtärningar (grönsaksbuljong för en vegetarisk version)
  • 5 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 4 st ägg
  • vitt bröd till servering (glutenfritt)

Gör så här

  1. Rensa ur vitlöksklyftorna och strimla dem. (Känns det för mycket, ta bara 10-12 klyftor). Hetta upp en kastrull eller gryta med olivolja och fräs de strimlade klyftorna.
  2. Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
  3. Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept