Frasig västerbottenpaj med kantareller

Frasig västerbottenpaj med kantareller
Foto: Köket.se

Frasig västerbottenpaj med kantareller

9 ingredienser

20 min

Västerbottenpaj är verkligen en älskad klassiker - speciellt till kräftskivan! Och den här frasiga pajen, gjord på smördegsbotten är så enkel och går snabbt att göra.

Felix tipsar!
Felix västerbottenpaj produktbild ny

Felix tipsar!

Har du inte tid att göra egen paj - köp färdig paj från Felix med Västerbottensost & kantareller. Snabbt och gott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördegsplatta (ca 400 g)
  • ca 300 g kantareller
  • smör, att steka i
  • 1,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • ca 2-3 dl Västerbottensost, riven
  • salt
  • peppar
  • rucolasallad, en näve

Gör så här

  1. Kavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om. Stek kantarellerna i lite smör.
  2. Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen.
  3. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg. (Obs pajen "blåser upp sig" i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den).
TIPS!
Goda tips från Felix
FELIX Snabba middagsmackan NY

Goda tips från Felix

Fler tips och recept från Felix!

Läs mer