Fransk chokladkaka

Fransk chokladkaka
Foto: TV4

Här kommer en lysande dessert för chokladälskaren. Bli inte orolig om kakan känns kladdig när du tar den ur ugnen. Den stelnar till lagom krämig konsistens när den kallnat.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 225 g mörk choklad
  • 225 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g hallon
  • 1 tsk strösocker
  • kakform med löstagbar kant

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält choklad och smör i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vänd sedan ihop chokladsmet, äggsmet och mjölblandning till en smet. Blanda ner nötterna.
  2. Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar.
  3. Hetta upp hallonen och sockret i en kastrull. Vispa grädden. Servera kakan med hallon och grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept