Köttfärs- och rotfruktssoppa

Köttfärs- och rotfruktssoppa
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 7 dl grovt rivna rotfrukter, tex morötter, palsternacka, kålrot, rotselleri
  • 1 st gul lök
  • Olivolja
  • 13 dl vatten
  • 3 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 2 tsk timjan
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Servera gärna med ett grovt helkornsbröd

Gör så här

  1. Skala och riv rotfrukterna och löken grovt.
  2. Häll lite olivolja i en stor gryta och lägg i grönsakerna och rör om ett par minuter.
  3. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré, lagerblad, timjan, salt och peppar.
  4. Lägg i den råa köttfärsen direkt i grytan och låt koka 15–20 minuter.
  5. Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs.
  6. Servera gärna med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept