Snabbaste thaigrytan

Snabbaste thaigrytan
Foto: TV4
Från Förkväll

Riktigt god och riktigt snabb köttfärsgryta med thaismak! /Monika

22 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 3 cm ingefära, färsk, ca
  • 500 g blandfärs
  • 2-3 msk Smör eller rapsolja
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 2-3 msk fisksås
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 70 g spenat, färsk

Till servering

  • jasminris
  • 1 st lime, i klyftor
  • 0,5 st salladskål
  • Jordnötter, hackade (kan uteslutas för allergiker)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Skala och riv ingefäran.
  4. Bryn blandfärs och ingefära i smör eller olja i en wok eller stekpanna.
  5. Tillsätt purjo, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt spenaten på slutet.
  7. Servera med hackade jordnötter, limeklyftor, strimlat salladskål och jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept