Foliehalstrad abborre

Foliehalstrad abborre
Foto: TV4

Att tillaga fisk i folie är genialt! Vare sig man lägger dem på glöden som beskrivs i detta recept eller lägger dem i ugnen, i en långpanna på 200 grader i 15 minuter. En klick smör och ett nyp kryddor är det enda som behövs för en riktig festmiddag när man har fått tag på pinfärsk abborre. Servera med färskpotatis.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st abborrar
  • salt
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 3 msk persilja, hackad
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Rensa och fjälla fisken. Salta inuti.
  2. Arbeta ihop fyllningen och fördela inuti fiskarna. Slå in dem i foliepaket.
  3. Lägg dem direkt på glöden och vänd runt ca 5 min på sida eller tills köttet är genomstekt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept