Foliebakad gös med sommargrönsaker

Foliebakad gös med sommargrönsaker
Foto: TV4

Inget är lättare än att laga fisk. Den lagar faktiskt nästan till sig själv. En bit folie, lite fräscha grönsaker och sedan är det bara att lägga firren på glöden eller i ugnen. Jo, det är klart, koka potatis får man allt göra själv!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor gös eller gädda
  • 1 citron, väl tvättad
  • 1 purjolök, snittad och sköljd
  • 1 knippa färska örter
  • smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla purjo och citron. Lägg den rensade fisken i dubbelt foliepaket och fyll den med grönsaker, örter och en klick smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Svep ihop foliepaketet och lägg på grillen, beräkna 30 minuter. Samma tid får man räkna med i ugnen, 200°. Mindre fisk, som forell, behöver inte mer än 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept