Fluffig äggtoddy med marängtäcke

30 m
4
Fluffig äggtoddy med marängtäcke
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Äggtoddy

  • 1 dl hallon
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 lime, saften och skalet

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Fördela hallonen i fyra små glas. Separera äggulor från vitor.
  2. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet och ställ åt sidan medan du gör äggtoddyn.
  3. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften till 1 msk.
  4. Vispa äggulorna och 4 msk strösocker till en fluffig smet, ca 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaften i smeten och blanda om.
  5. Fördela limetoddyn i glasen med hallonen och toppa med marängsmeten. Bränn av marängen med en brännare om du vill och strö över lite limeskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept