Fläskrulader

Fläskrulader
Foto: TV4

Rulader är en fin och kanske lite bortglömd form av husmanskost. Servera med kokt eller pressad potatis, någon grönsak, gärna blomkål, morötter eller bönor, samt äppelmos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g bogfläsk
  • 8 råa äppelklyftor
  • 8 kärnfria katrinplommon
  • salt och malen svartpeppar
  • ingefära
  • smör till stekning

Sås:

  • 3 dl buljong

sky

  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skär köttet i 8 skivor och banka ut dem. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna i smör i en gryta eller traktörpanna. Häll på buljongen och låt bräsera under lock i ca 30 minuter.
  3. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Koka ihop skyn i ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av med potatismjölet utrört i lite kallt vatten.
  4. Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept