I samarbete med Scan

Fläskkotletter med himmelsk potatissallad och gräddsås

35 m
4
Fläskkotletter med himmelsk potatissallad och gräddsås
35 m
4

Du behöver

Potatissallad

  • 900 g delikatesspotatis
  • salt och peppar
  • 5-10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl god olivolja
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 65 g rucola

Fläskkotletter

  • 4 Scans kotletter i skivor, från svensk rapsgris
  • olja och smör, till stekning
  • salt och peppar
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Olja in potatisen ordentligt och lägg på en plåt. Strö över lite salt och peppar och rosta potatisen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och är mjuk rakt igenom.
  3. Skiva purjolöken, pressa vitlöken och blanda samman i en stor skål tillsammans med olivolja och citron. Vänd potatisen i blandningen och tillsätt sedan rucolan.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja. Salta och peppra kotletterna och stek sedan på hög värme, ca 2 minuter på varje sida. Tillsätt sedan lite smör och stek ytterligare 2 minuter på varje sida.
  5. Vispa samman grädde, senap, fond och soja. Sänk värmen på plattan och häll gräddsåsen över kotletterna. Låt puttra några minuter och servera sedan tillsammans med potatissalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept