Fläskkotlett Robert

Fläskkotlett Robert
Foto: TV4

Glöm "vanlig tråkig" fläskkotlett! Den blir en urgod festrätt med den här annorlunda såsen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora fläskkotletter
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 dl vitt vin
  • 1 dl stark köttbuljong
  • 0,5-1 msk dijonsenap
  • salt och malen vitpeppar
  • 8-12 potatisar skurna i bitar
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den koka in nästan helt. Häll då på vinet och buljongen och låt det sjuda i 5 minuter, krydda med senapen som reder såsen lite.
  2. Koka potatisarna knappt mjuka och skär dem i klyftor. Koka upp grädden i tjockbottnad kastrull, lägg i potatisen och låt allt sjuda tills potatisen är mjuk och det blivit en gräddig stuvning. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek kotletterna medan potatisen puttrar sig mjuk. Krydda med salt och peppar och stek dem ca 3 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar, sila över såsen och servera genast med potatisen och kokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept