Fläskkotlett med brynta champinjoner

Fläskkotlett med brynta champinjoner
Foto: TV4

När det ska stekas kött är det i nio fall av tio fläskkotletter som hamnar i stekpannan. Kotletten ska ha en fettrand kvar när den steks, annars blir resultatet torrt. Skär sedan bort fettet, det ska inte ätas.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 knaippa persilja
  • 2 msk smör

Till servering:

  • kokt potatis och grönsaker

Gör så här

  1. Låt kotletterna ligga framme så att de blir rumstempererade. Torka dem med hushållspapper och snitta i fettkanten. Krydda med salt och peppar.
  2. Borsta av champinjonerna. Dela dem i fyra delar från hatt till fot. Skala och hacka schalottenlöken. Skölj och hacka persiljan fint.
  3. Hetta upp en stekpanna. Klicka ner hälften av smöret. Tillsätt champinjonerna och fräs tills svampen fått färg. Låt därefter schalottenlöken fräsa med utan att den bryns. Tillsätt persiljan och krydda med salt och peppar.
  4. Stek kotletterna i resten av smöret på medelvärme. Kotletterna ska stekas ca 4 minuter på var sida, beroende på tjocklek. Ta upp kotletterna ur pannan och slå över den brynta svampen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept