Med rätt tillbehör blir fläskkarré en riktig festmåltid. Chutney på färsk frukt smakar så bra till fläskkött. Marinera karréskivorna för extra läcker smak. Servera med frasig klyftpotatis.
Ingredienser
4 skivor fläskkarré
Marinad:
0,5 dl rött vin
2 msk kinesisk soja
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
1 klyfta vitlök
chutney:
1 gul lök
1 äpple
1 msk olja
1 tsk curry
1 kiwifrukt
1 dl russin
Tillbehör:
1 kg potatis
0,25 dl neutral olja
25 g smör
0,5 tsk salt
Gör så här
Blanda vin, soja, oregano och salt. Pressa ner vitlöken. Pensla marinaden på båda sidor av fläskkarréskivorna. Lägg dem att marinera 1 timme. Grilla karrén 3-4 minuter på var sida.
Skala och klyfta potatisen. Koka den i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och torka den ordentligt med en kökshandduk. Lägg potatisklyftorna i en långpanna tillsammans med olja och smör. Stek dem i 225° ugn i 20 minuter eller tills potatisen är gyllengul och knaprig. Krydda med salt.
Chutney: Skala och finhacka löken. Finhacka äpplet. Fräs äpple och lök i olja ett par minuter. Tillsätt curryn. Tärna kiwifrukten och blanda ner tillsammans med russinen. Servera varm eller kall.