Fläskkarré med varm chutney och klyftpotatis

Fläskkarré med varm chutney och klyftpotatis
Foto: TV4

Med rätt tillbehör blir fläskkarré en riktig festmåltid. Chutney på färsk frukt smakar så bra till fläskkött. Marinera karréskivorna för extra läcker smak. Servera med frasig klyftpotatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré
  • Marinad:
  • 0,5 dl rött vin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Chutney:
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 kiwifrukt
  • 1 dl russin

Tillbehör:

  • 1 kg potatis
  • 0,25 dl neutral olja
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda vin, soja, oregano och salt. Pressa ner vitlöken. Pensla marinaden på båda sidor av fläskkarréskivorna. Lägg dem att marinera 1 timme. Grilla karrén 3-4 minuter på var sida.
  2. Skala och klyfta potatisen. Koka den i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och torka den ordentligt med en kökshandduk. Lägg potatisklyftorna i en långpanna tillsammans med olja och smör. Stek dem i 225° ugn i 20 minuter eller tills potatisen är gyllengul och knaprig. Krydda med salt.
  3. Chutney: Skala och finhacka löken. Finhacka äpplet. Fräs äpple och lök i olja ett par minuter. Tillsätt curryn. Tärna kiwifrukten och blanda ner tillsammans med russinen. Servera varm eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept