Fläskjärpar med oliver

Fläskjärpar med oliver
Foto: TV4

Gröna oliver med pimento ger järparna fin sälta. Variera med svarta oliver (köp oliver med kärnor, de smakar mer, och kärna ur dem själv) i fyllningen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 1 burk oliver med pimento
  • paprikapulver
  • 2-3 dl hönsbuljong
  • 0,5 dl hackad persilja
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Provstek gärna en klick för att kolla sältan.
  2. Forma äggstora bullar och tryck in två oliver i varje. Pudra utanpå med paprikapulver. Bryn järparna runtom och lägg över i låg gryta.
  3. Slå på buljong och sjud under lock ca 15 minuter. Strö över persilja eller annat kryddgrönt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept