Fläskgryta med linser och curry

Fläskgryta med linser och curry
Foto: TV4

Det här är en välsmakande gryta med fläskkött och linser. Köttet ska marinera i en timme och grytan måste koka en dryg timme. Du kan laga rätten i förväg och bara värma på före servering. Kokt ris passar som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färskt bogfläsk
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 3 dl yoghurt
  • 500 g gröna linser

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och skär köttet i 2 centimeter stora tärningar. Blanda lök, vitlök, curry, 1 tsk salt och yoghurt. Lägg i köttet och låt det marinera i 1 timme.
  2. Häll köttet med sin marinad i en gryta, blanda i linserna och häll på så mycket vatten att det precis täcker. Låt koka upp och lägg på locket.
  3. Sjud på ganska svag värme i ungefär 1 timme och 15 minuter eller tills köttet och linserna känns mjuka. Spä med mera vatten om det behövs.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept