Fläskgryta med ananas

Fläskgryta med ananas
Foto: TV4

Fläskkött och ananas “gifter sig”, som kockar brukar säga när smakerna passar extra bra ihop. Jasminris är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500-700 g benfri skinka
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 tsk ljus dijonsenap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 burk ananas i bitar
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Tärna köttet. Bryn kött och lök och lägg det i en gryta. Pudra över mjölet, krydda och slå på buljongen.
  2. Småkoka 15 minuter. Rör ner senap och grädde och koka ytterligare 10 minuter.
  3. Lägg på ananas och persilja. Servera gärna med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept