Fläskfilé orange

Fläskfilé orange
Foto: TV4

Hittar du inte mandarinklyftor till denna lättlagade rätt med fläskfilé så går det utmärkt med mango eller annan frukt med sötsyrlig smak. Formen går att förbereda i god till och passar de flesta. Servera med ris och en grönsallad.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 st små gula lökar, hackade
  • 50 g smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 liten burk mandariner, ca 200 g
  • 1 st lagerblad
  • ett par kvistar persilja
  • finstrimlat apelsinskal i såsen
  • arrowrot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda filéerna och bryn dem väl runtom.
  2. Lägg i gryta, tillsätt lök, lagerblad, persilja, vin och spadet från mandarinerna. Koka sakta under lock ca 20 min.
  3. Ta upp köttet. Koka ihop såsen något. Sila och red den med arrowrot utrört i vatten.
  4. Skiva köttet, servera med mandarinerna. Glasera med lite sås och servera resten bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept