Fläskfilé med grön röra

Fläskfilé med grön röra
Foto: TV4

Läckra ostpanerade biffar med ris och en currykryddad grönsaksröra blir en trevlig söndagsmiddag.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 750 g fläskfilé
  • vetemjöl
  • 1 st ägg, uppvispat
  • 1 dl riven ost ev. hälften parmesan
  • 6 portioner kokt ris
  • 2 st gula lökar, i små klyftor
  • 2-3 tsk curry
  • 2 st paprikor, hackade
  • 200 g champinjoner, skivade
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela köttet i sex bitar och bulta ut dem till biffar. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl, sedan ägg och sist ost. Låt dem vila.
  2. Koka riset. Bryn löken lätt i matfett, pudra över curry och vänd ner paprika och svamp. Småkoka 10-15 minuter.
  3. Stek köttet på medelvärme cirka 3 minuter på varje sida. Lägg upp riset på fat, lägg på köttet och slå över grönsaksröran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept