Fläskfilé med bearnaisesås och broccolimousse

Fläskfilé med bearnaisesås och broccolimousse
Foto: TV4

En klassiker som passar vid alla tillfällen – allra helst de festligare. Broccolimoussen är ett nyttigt tillbehör. Passar väl på ett buffébord om man ställer fatet på en värmeplatta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g fläskfilé
  • 1 påse färdig bearnaisesås
  • 2 msk grädde
  • 0,5 tsk dragon
  • lite pressad citron
  • 1 dl riven ost
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Broccolimousse:

  • 250 g fryst broccoli
  • 2 msk grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka broccolin klar, sila och pressa ur vattnet. Mixa till puré med grädden och krydda.
  3. Skär köttet i ca 2 1/2 cm tjocka skivor, platta till dem.
  4. Krydda och stek dem några minuter på var sida. Lägg på ugnsfat.
  5. Rör ut såsen med grädde, smaksätt med dragon och citron. Bred såsen över köttet.
  6. Strö på osten, pudra lätt med paprika och gratinera hastigt i ugnen så att såsen får färg.
  7. Servera moussen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept