Flarntårta med färska bär

Flarntårta med färska bär
Foto: TV4

Havrebottnarna är spröda. Lägg dem försiktigt samman med fyllningen strax innan tårtan ska serveras. Välj bär efter årstid.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 150 g margarin (smält)
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 paket citronfromage
  • 5 dl grädde (en del till fromagen)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 0,5 liter jordgubbar eller andra bär, färska
  • lite rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en kall pajform med löstagbar botten (eller en pannkakslagg), ca 28 cm i diameter.
  2. Blanda ingredienserna till en jämn smet. Dela i fyra delar. Bred ut och grädda en i taget i formen, ca 10 min mitt i ugnen, tills ytan är gyllengul.
  3. Lossa försiktigt med stekspade ett par minuter efter att den kommit ur ugnen. Låt kallna på smörpapper. Låt formen kallna innan nästa gräddning.
  4. Gör citronfromagen. Vispa grädden med vaniljsockret.
  5. Lägg ihop bottnarna. Bred grädde på den första, fromage på den nästa, grädde på de två sista. Dekorera med bär. Strö över citronskalet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept