Flankstek med potatispuck och rostade minimorötter

45 m
4
Flankstek med potatispuck och rostade minimorötter
Foto: TV4

Flankstek serverad med potatispuckar gratinerade med västerbottensost, en gräddig sås och rostade morötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 oktober 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 500-600 g flankstek
  • smör, till stekning
  • 0,5 chili, hackad
  • salt och peppar

Sås

  • 2-3 schalottenlökar
  • ca 125 g bacon
  • 1 dl rödvin
  • ca 2 msk kalvfond
  • ca 250 g soltorkade tomater (1 burk)
  • 5 dl grädde
  • salt och peppar

Potatis

  • 10 potatisar, kokta
  • ca 400 g smördeg (1 pkt)
  • salt och peppar
  • 500 g västerbottenost

Tillbehör

  • ca 200 g mini morötter
  • salt och peppar
  • eventuellt honung

Gör så här

  1. Flankstek
    Stek köttet med smör och chili i en het panna tills det fått färg, ca 5 minuter. Värm i ugnen på 200 grader tills köttet fått en innertemperatur på 60 grader, ca 20 minuter.
  2. Sås
    Skala och hacka lök, tärna bacon. Stek lök och bacon, tillsätt rödvin, fond och soltorkade tomater. Mixa i mixer tillsammans med grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Potatispuckar
    Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pressa den kokta potatisen i smördegen. Salta, peppra och strö över västerbottenost. Rulla ihop smördegen till en avlång rulle och skär som kanelbullar. Lägg "bullarna" i formar och strö över västerbottenost. In i ugnen tills osten smällt och fått färg.
  5. Morötter
    Skala morötterna och krydda med salt och peppar och eventuellt honung. Sätt in i ugnen i när ca 15 minuter återstår av köttet.
  6. Skär upp köttet i skivor och servera tillsammans med potatispuckarna , såsen och morötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept