Flamberade jordgubbar med pytonglass

15 m + 1 dygn
4
Flamberade jordgubbar med pytonglass
Foto: TV4
15 m + 1 dygn
4

Du behöver

Flamberade jordgubbar

  • 1 l färska jordgubbar
  • ca 2 dl kirschwasser (snaps)
  • ca 3-4 dl socker

Hemmagjord glass

  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0,5 strösocker, eller efter smak
  • 1 tsk vaniljpulver

Servering

  • grädde
  • mandelflarn

Gör så här

  1. Jordgubbar
    Dela jordgubbarna i bitar, lägg i ett bleck med höga kanter. Häll på kirschwasser och socker. Rör om försiktigt till sockret smällt. Smaka av om du vill ha det sötare. Låt stå 1-2 dygn i kylskåp. Rör om lite ibland.
  2. Glass
    Vispa grädden medelhårt och ställ åt sidan. Knäck äggen och tillsätt socker och vaniljpulver. Vispa till det är ljusgult och fluffigt. Tillsätt grädden. Ställ in i frysen minst 4 timmar minst.
  3. Servering
    Flambera jordgubbarna på grillen och servera med glass och grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept