Flamberad harragu

Flamberad harragu
Foto: TV4

En av de många husmanskosträtter som serverades på restaurang Östergök i Stockholm. Lättlagad och god serverad med nykokt pasta. Du som så önskar kan laga det här receptet med kyckling i stället för hare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hare
  • 2 citroner, saften
  • 100 g smör
  • 0,5 dl konjak
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • fyra kryddor (epice riche)
  • 1 msk enbär
  • 1-2 msk svartvinbärsgelé
  • 6 dl vispgrädde
  • beurre manié (1 msk mjöl blandat med 1 msk smör)

Till servering:

  • nykokta tagliatelle
  • kokta sockerärter

Gör så här

  1. Stycka haren i mindre bitar och lägg dem i en skål. Pressa över citronsaften och låt stå ett par timmar. Bryn harbitarna i hälften av smöret. Häll på konjaken och bränn av.
  2. Bryn resten av smöret och stek löken sakta utan att den bränns. Tillsätt vinägern och låt koka ihop till hälften. Rör i gelén, kryddorna, de krossade enbären och grädden. Lägg i harbitarna och låt allt koka sakta ca 1 timme.
  3. Smaka av såsen och red den med lite beurre manié före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept