Fläderparfait med jordgubbssås

Fläderparfait med jordgubbssås
Foto: TV4

Avsluta måltiden med en sommarsmakande parfait. Den här smakar friskt av fläder och serveras med en söt jordgubbssås. Djupfrysta jordgubbar går bra att använda.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 5 dl grädde

Jordgubbssås:

  • 1 liter jordgubbar
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Vispa först grädden till hårt skum. Vispa sedan äggulor och socker tjockt och pösigt. Tillsätt saften i äggsmeten och blanda. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden.
  2. Häll massan i portionsformar, täck med folie och låt stå i frys i minst 5 timmar. Före servering ska formen stå i rumstemperatur i ca 30 minuter. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten.
  3. Jordgubbssås: Skölj och snoppa jordgubbarna eller tina dem om de är frysta. Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept