Fiskgratängen to die for!

Abba fiskgratäng
Foto: Angelica Söderberg

Fiskgratängen to die for!

12 ingredienser

När du provat detta recept, då kommer du ha en given favorit på menyn i åratal framåt. En enkel och otroligt god fiskgratäng där potatis, ärtor, kolja och Abba Middagsklart är basen. Smaklig måltid!

Abba Middagsklart Vitvinssås
Abba Middagsklart vitvinssås 2022

Abba Middagsklart Vitvinssås

En mild och god gratängsås till fisk, på crème fraiche, vitt vin och buljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Potatis & ärtmos

  • 1 kg potatis
  • 400 g frysta ärtor
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1-2 äggulor
  • salt
  • vitpeppar

Fiskgratäng

  • 400 g kolja (eller torsk)
  • 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 200 g skalade räkor
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Potatis & ärtmos

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen. Blanda ner mjölk, ägg, smör och smaka av med salt och vitpeppar. Mixa de tinade ärtorna och rör ned tillsammans med potatisen. Tillsätt ev lite mer mjölk om moset känns torrt.

Fiskgratäng

  1. Förbaka fisken under ett bakplåtspapper med lite salt och peppar i ugnen, ca 15 minuter på 225 grader. Häll av fiskspadet från formen och strö över räkorna och gratängsåsen "Middagsklart" från Abba. Spritsa sedan ärtmoset och låt grädda i ugnen tills det fått en fin färg, ca 10-15 minuter.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Fiskgratäng med chili och räkor

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk.

Läs mer