I samarbete med ViktVäktarna

Fiskgratäng med dill och citron

35 m
4
Fiskgratäng med dill och citron
Foto: ViktVäktarna
35 m
4

Du behöver

Fiskgratäng

  • 500 g torsk
  • salt och peppar
  • 1 purjolök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl fraiche 5%
  • 2 msk färsk dill
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 citron (1-2 msk citronsaft)
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl lagrad ost 17%, riven
  • 800 g potatis

Rödkålssallad

  • 0,25 rödkålshuvud
  • 3 salladslökar
  • 2 msk balsamico
  • 0,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en form. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva purjolöken och fördela ut runt fisken tillsammans med körsbärstomaterna.
  4. Rör ihop matlagningsgrädde, fraiche, hackad dill, chilisås, citronsaft och fond. Häll såsen över fisken och avsluta med den rivna osten. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  5. Koka potatisen.
  6. Strimla rödkål och salladslök. Blanda balsamico med olivolja, smaka av med salt och peppar. Blanda med kål och salladslök. Servera fiskgratängen med potatis och kålsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna