Fisk med sommarprimörer

Fisk med sommarprimörer
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 750 g torskfilé
  • 2 msk salt
  • salt och vatten
  • 1 knippa rödbetor
  • 1 knippa morötter
  • 1 knippa salladslök
  • några rädisor
  • 2 små kronärtskockor

Het citronhollandaise:

  • 500 g osaltat smör
  • 4 äggulor
  • 3 msk wasabipulver
  • 0,5 citron
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portions bitar, varva dem med salt och ställ kallt. Skala och ansa primörerna och koka dem mjuka mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Sås: Smält smöret och sila av det klara fettet. Bottensatsen kan kastas. Skilj äggulorna från vitorna och lägg dem i en bunke. Pressa citronsaft över äggulorna. Värm ägg och klarat smör till ca 55° var för sig. Vispa äggulorna till skum rör sedan i smöret försiktigt. Lös upp wasabipulvret i lite vatten krydda såsen efter smak. Krydda även med salt och peppar.
  3. Lägg fisken i en kastrull, slå på vatten så att det täcker. Koka upp, sänk värmen och sjud fisken tills den är vit rakt igenom. Servera fisk och primörer med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept