I samarbete med ViktVäktarna

Fish and chips

35 m
4
Fish and chips med klyftpotatis
Foto: ViktVäktarna


Fish and chips utan fritös - javisst! Ugnsbakade potatisklyftor och panerad fisk varvas med en god dressing och serveras på autentiskt vis i tidningspapper.

SmartPoints per portion: 10

Tips!

Använd stektermometer när du lagar fisk. Det är mycket enklare än att gissa. Torsken är klar vid 54 grader.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
35 m
4

Du behöver

  • 4 fasta potatisar
  • 2 msk olja
  • 4 bitar torsk à 150 g
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • sallad
  • 1 msk rödvinsvinäger

Dressing

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs 80%
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk finskuren färsk dill

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i klyftor. Pensla potatisklyftorna med oljan, salta och peppra och grilla i ugnen tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti.
  2. Blanda ihop en dressing på yoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill. Salta och peppra och ställ i kylen.
  3. Salta och peppra torsken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa torsken där i. Vänd sedan torsken i vetemjöl. Baka av i ugnen i 10-15 minuter. Se till så att fisken inte blir torr och tråkig.
  4. Gör en strut av ett tidningspapper. Varva fisk i bitar, potatis och sallad i struten, droppa över vinäger och toppa med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna